Login
Ako verím

Ako verím

Martin Výboch

Séria o tom, čomu verím, a ako som k tomu dospel.

1. Úvod

2. Viera

3. Deti a slaboduchí

4. Apoštolský úrad

5. Biblia, resp. Božie Slovo

6. Naše snaženie a mŕtviť skutky tela

7. Duchovný domov

8. Večera Pánova

9. Krst

Ako verím - 7. Duchovný domov

Ako verím - 7. Duchovný domov

Milí súrodenci, to ako verím v tejto oblasti sa v zásade vôbec nezmenilo, len som ostal upevnený, že verím správne, ako mám veriť, ako mne bolo dané. Duchovný domov je pre mňa cirkev, ktorú spravuje Kristus.

Nepovažujem za duchovný domov žiadnu svetom pomenovanú cirkev, žiadne odnože, nič. Jedinou skutočnou cirkvou je jediná cirkev na čele s Ježišom Kristom, ktorý je tým aj mojou autoritou. Kráčam podľa toho, ako verím, že ma Pán vedie. Preto som úplne slobodný v tom, že s celou rodinou máme možnosť v nedeľu navštevovať zbor patriaci do ECAV v našej obci a stretávať tam nádherných ľudí, z ktorých ešte mnohí žijú len vo vonkajšom náboženstve - ale v tom vidíme aj s manželkou jednu z našich misií (ktorú ako verím, a v minulosti som i popísal, je od Pána). Zároveň nemám problém počúvať kázne iných pastorov, navštevovať iné zbory (mimo siekt, ktoré hlásajú bludy, manipulujú ľudí a modloslužobných), a rozhodne nemám problém navštevovať túto stránku a zdieľať sa s vami, lebo tu cítim duchovnú podporu a duchovný rast.

Zároveň, ako verím, na túto stránku ma doviedol sám Pán a rovnako verím, že ten, ku komu ma Pán doviedol a pokrstil ma, sa mal stať mojim starším bratom a teda ak chcete, učiteľom na tejto Zemi - hoci ja radšej použijem slová ako starší brat, ktorý má väčšie poznanie ako ja, a teda má mi skrze neho Pán čo povedať. A napriek tomu, stále všetko odovzdávam Pánovi ako svojej Autorite a nedokážem prijať všetko, pokiaľ necítim, že to je od Pána aj pre mňa.

Teda otvorene hovorím, ak si niekto urobil svoj duchovný domov zo svojho zboru, tak nepochopil úplne, čo znamená Kristova cirkev. Mojimi súrodencami sú všetci, ktorí odovzdali svoj život Pánovi, a to nech sú v takej, či onakej „cirkvi“, nech majú také, či onaké poznanie (hoci aj iné ako ja), nech aj žijú v bludných učeniach. Ale to samozrejme neznamená, že im nebudem hovoriť o ich poblúdení, ak mi tak svedomie káže, že to je pravda od Pána. Ale nemám v hlave, niekoho odsudzovať len preto, že mu nebolo dané pochopenie o tom či onom. Poviem maximálne svoje svedectvo, ako mňa Pán doviedol k pravde a ak Pán bude chcieť dovedie si každého.

Poviem ešte jednu vec: Verím v Boha, ktorý je všemohúci, teda v takého, ktorý je schopný obrátiť bez jediného kresťana aj opustený kmeň uprostred pralesa, ak by to chcel. To znamená, že neverím na boha, ktorý by na to potreboval niekoho z ľudí, aby tam došiel či už mečom, či v lepšom prípade slovom. Netvrdím, že aj to nepoužije, ale verím tak, že Boh je natoľko zvrchovaný, že ak by chcel tak aj cez šamana v tomto kmeni a zjavenie obráti všetkých bez našej prítomnosti - dokonca som počul, že sa niečo také aj stalo, ale neviem to naisto.

Znovuzrodením sme prijali Krista za svojho Spasiteľa a tak sme získali kráľovstvo nebeské - stali sme sa súčasťou jedného duchovného domova (do ktorého patrím aj keď budem sám na pustom ostrove). Teda kráľovstvo je už teraz medzi nami a ja sa nenechám oklieštiť nijakým spoločenstvom, ktoré by ma chcelo izolovať, keďže som získal prijatím Krista slobodu a plač pre tých, ktorí Pána nepoznajú. Mojou pôdou je pôda, kde ma Pán postavil a mojou misiou je misia, ktorú Pán po mne chce - tak verím.

Milí súrodenci... toto je posledná časť v rámci blogov: Ako verím... Poviem  vám, že cítim veľké požehnanie a posilnenie v mnohých oblastiach, ktoré mi Pán zjavil a dal poznať a hoci viem, že nemám plné poznanie, mám v tomto momente dostatočný poriadok na to, aby som sa vedel pevne postaviť v tom, čo je podľa mňa a podľa toho, ako mne bolo dané: Pravé evanjelium, nášho milovaného Pána Ježiša Krista. Ďakujem môjmu nebeskému Otcovi za to čím ma previedol a hlavne, že ma k Sebe priviedol. A rozhodne sa nebudem báť aj v budúcnosti, keď zostanem zmätený, opäť postaviť celé svoje učenie pred môjho Pána, lebo verím, že svojho hoci aj posledného syna miluje s takou láskou, že mu nedá zblúdiť.

Nech je všetko na chválu nášho Pána Ježiša Krista, Amen.

Martin Výboch

Martin Výboch

pred 13 rokmi
|

Ďalšie články autora

|

Všetky články

Zaujal ťa tento článok? Chceš sa niečo opýtať? Napíš nám!

Tvoj email bude viditeľný len pre administrátorov. Odoslaním súhlasíš s podmienkami ochrany osobných údajov.
Ak už máš konto, pred odoslaním príspevku sa musíš prihlásiť.
Ak konto nemáš, ale už si nám niečo písal/a, prihlás sa tým istým emailom cez prihlasovaciu stránku a príspevok sa ti automaticky priradí.
    Články
    Duchovné dary
    Traktáty

© 1999-2024 krestan.sk